Usluge

Savremena stomatologija se bazira na principu minimalno invazivnih metoda koje podrazumevaju da se čuva zubno tkivo što je više moguće, a ispuni koje danas koristimo pored funkcije imaju visoke estetske kvalitete. Naša praksa posvećena je pružanju visokokvalitetnih dentalnih usluga Vama i Vašoj porodici nežno i na siguran način.
Razumemo da pacijenti često osećaju anksioznost tokom posete stomatologu i cilj nam je da posetu nama učinimo maksimalno komfornom.
Osmeh je najlepši poklon sa kojim nekoga možeš razveseliti ! 

Pročitaj više : Savremene usluge 21. veka

Ortodoncija je specijalistička oblast dentalne medicine-stomatologije. Ona je fokusirana na dijagnostici i lečenju nepravilnosti zuba, vilica i viličnog zgloba. Poznavanje rasta i razvoja kostiju lica i zuba su preduslovi za rano otkrivanje i ispravljanje malformacija. Deca i adolescenti čine najveću grupu pacijenata. Najranija početna procena može biti kada su svi mlečni zubi nikli.

Pročitaj više : Ortodoncija

Zubna protetika (protetika zuba) se bavi nadoknađivanjem izgubljenih zuba i mekanih delova usne šupljine potpunim (totalnim) ili delimičnim (parcijalnim) protezama, krunicama i mostovima. Ono što je bilo bitno u zubnoj protetici je pronaći materijal koji je sa jedne strane estetski prihvatljiv, a sa druge strane opet dovoljno otporan da izdrži sve sile koje se razvijaju prilikom žvakanja. 

Pročitaj više : Protetika

Endodoncija je stomatološka disciplina koja se bavi oboljenjima sadržaja kanala korena zuba tj. zubne pulpe. Zubna pulpa može da oboli iz različitih razloga a jedan od njih je svakako zubni karijes. Kada bakterije i njihovi toksini prodru u komoru zuba dolazi do njene upale koja se naziva pulpitis. Daljim dejstvom bakterija i njihovih toksina dolazi do prekida snabdevanja zuba krvlju i odumiranja sadržaja kanala korena,a tada nastaje gangrena. 

Pročitaj više : Endodoncija

Dečja stomatologija ili pedodoncija je grana stomatologije koja se bavi preventivom anomalija i oboljenja vilica, lečenjem zuba kod dece, kao i promovisanjem zdravstvenog vaspitanja. Prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije zdravstveno vaspitanje predstavlja aktivan proces učenja i osposobljavanja pojedinca i zajednice da se koriste stečenim znanjima o psihičkom, fizičkom i socijalnom zdravlju.

Pročitaj više : Dečija stomatologija

Oralna hirurgija je specijalistička grana stomatologije koja se bavi dijagnostikom i hirurškim tretmanom nepravilnosti i patoloških promena zuba, mekih tkiva i koštanih struktura orofacijalne regije. Oralna hirurgija je neretko i u službi drugih oblasti stomatologije, pa nalazi primenu i u pripremi za neke druge tipove intervencija iz oblasni implantologije i ortodoncije.

Pročitaj više : Oralna hirurgija

Zubni ispuni(plombe) spadaju u deo rekonstruktivnog tretmana koji je indikovan u slučaju manjih oštećenja ili fraktura zuba. Ukoliko su u pitanju oštećenja većih razmera, moraju se rešiti nadoknadama koje se zovu protetske krune i koje mogu biti izrađene od različitih materijala. One takođe mogu biti izrađene od različitih materijala.

Pročitaj više : Konzervativa

Predstavlja oblast stomatologije koja se bavi izučavanjem osobina potpornih tkiva zuba, kao i bolesti i stanja koja utiču na njih. Potporna tkiva se sastoje iz cementa (tvrda zubna struktura kojom je obložen koren zuba) , alveolarne kosti (koštana struktura u koju su usađeni zubi), periodoncijuma (vlakna orijentisana u različitim pravcima koja predstavljaju vezu između zuba i alveolarne kosti, oni amortizuju sile, prenose ih na kost i deluju stimulativno) i gingiva (desni koje oblažu koštane strukture).

Pročitaj više : Parodontologija

Preventivna nega zuba je vrlo važna tokom celog našeg života, bez obzira na godine starosti. Sprovođenje pravilne oralne higijene kod kuće i redovna kontrola svakih 6 meseci su preduslov kako bi Vaši zubi ostali zdravi tokom godina. Navešćemo nekoliko jednostavnih postupaka kako da sprečite nagomilavanje zubnog plaka i nastanak karijesa: - perite Vaše zube minimum dva puta dnevno četkicom za zube srednje tvrdoće i fluoridnim pastama kako bi uklonili ostatak hrane i zubni plak sa površina zuba.

Pročitaj više : Preventiva